‘Online morgenbøn’ fejrer 1-års fødselsdag

Morgenbøn på Zoom har 1-års fødselsdag og fejres med et lille tilbageblik. Online morgenbøn er dagligt kl. 10-10.30 og åbent for alle.

Kirken er kaldet til at bede
D. 11. marts 2020 blev Danmark “lukket ned”, og vi skulle alle forholde os til en ny virkelighed. Dagen efter, d. 12. marts, mødtes en flok for første gang til morgenbøn på Zoom, og det har eksisteret lige siden.

Den første invitation til morgenbøn lød sådan her: “Velkommen til online morgenbøn. Kirken er kaldet til at bede. Særligt i krisetid. Derfor vil der hver dag være online fællesbøn”.

Christina Dupont Kofod, der tog initiativet, fortæller, at der har været én søndag, hvor der ikke har været morgenbøn, ellers har der været nogen, som har mødtes hver dag lige siden d. 12. marts.
“Da Danmark lukkede ned, var det en kæmpe trøst at leve i overbevisningen om, at vores almægtige Far har alting i sin hånd. Vi har mødtes og bedt for coronasituationen, vores land, ø, byer, mennesker vi kender, og mennesker vi ikke kender, hinanden og os selv. Vi har oplevet Åndens nærvær, konkrete bønnesvar, og så har vi fået lov at minde hinanden om alle de gode ting, Gud gør i og omkring vores menighed. Jeg deltager med glæde, alle de dage, jeg kan, og om Gud vil så bliver vi ved!” deler hun. 

En daglig opmuntring og trøst
Først var det kl. 9., men senere blev tidspunktet rykket til kl. 10. I begyndelsen var der op til 20-25 personer, da mange var hjemsendt, de seneste par måneder har der været en flok på omkring 12-15 personer, der jævnligt har kigget forbi. Det er mennesker med forskellig alder, livssituation og erfaring. Nogle kendte hinanden i forvejen, andre har mødt hinanden på skærmen. 

Mona Svendsen fortæller, at morgenbønnen har været til daglig opmuntring og trøst: “Når vi er magtesløse som f.eks. overfor en pandemi, er det godt og trygt at kunne lægge det frem for Gud, som har al magt. Vi har også delt personlige problemer og oplevet bønnesvar. Jeg har lært nye kristne at kende, som jeg forhåbentlig også kan mødes med fysisk inden længe”, siger hun. 

Bøn, bibellæsning og grin
Formlen er enkel. Det første kvarter læses en bibeltekst med tid til at reflektere og snakke om tekstens budskab, og det sidste kvarter er der fælles bøn. Nogle gange skrider tiden lidt, for der er også plads til hyggesnak og at grine sammen!

Nogle er med hver dag, andre kigger forbi én gang imellem. I begyndelsen blev der læst fra Salmernes Bog, nu bruges Bibellæseplanen, der også findes som en app til android og iphone. 

Nora Heiden Spaanheden har været med fra begyndelsen, og fortæller, at hun allerhelst vil være med hver dag: “Det er opløftende at mødes med andre og læse Guds Ord og være sammen om bøn” siger hun. 

Nærvær trods afstand
For Gert og Bodil Svendsen har online morgenbøn været med til at åbne døren til et fællesskab: “Som nye i menigheden, er det en helt fantastisk dejlig måde at lære mennesker at kende på. Det er en uvurderlig SKAT at kunne bede sammen med andre kristne, og det giver et nærvær på trods af afstand. TILLYKKE med 1-års fødselsdagen!”. 

Det er også plads til dig

Morgenbøn er for alle, der har lyst til at læse i bibelen og bede sammen, og du er velkommen, uanset om du har lidt eller meget erfaring med det. 
Skriv til valgmenighedspræst Christoffer Højlund, christoffer@fynsvalgmegnighed.dk, så modtager du link til Zoom og kode til rummet. 

Du kan også melde dig ind i facebookgruppen og finde link og kode der. 

Hvis du har brug for, at der er noget, vi beder for, så er du også velkommen til at skrive.