Hvem er vi?

Velkommen i Fyns Valgmenighed. Vi glæder os over at invitere dig ind i et fællesskab af almindelige, forskellige og uperfekte mennesker, som gerne vil udforske den kristne tro sammen.

 Vi tror, at Gud tilbyder mening, sammenhæng, fred og håb, og det vil vi gerne erfare sammen. Uanset hvad du tænker om Gud og tro, er du velkommen her!.

Fyns Valgmenighed er folkekirke med tradition, historie og visdom fra århundreder. Samtidig er vi som valgmenighed optaget af fornyelse, innovation og inspiration, og af at tænke tro, Gud og liv ind det 21. århundrede.

Vi tror, at kristen tro er en relation med en levende Gud, der elsker os og vil være en del af vores liv. Derfor forsøger vi, gennem Bibelens tekster, åndelige praksisser, nutidig undervisning, gamle salmer, moderne lovsang, levende spiritualitet og aktiv tjeneste for vores ø at lære den Gud bedre at kende og samme se, hvad det gør ved vores liv i dag.

Fyns Valgmenigheds kontor ligger i Odense, men vi har gudstjenester i både Odense og Glamsbjerg. Og kirkens fællesskaber mødes og aktiviteter foregår rundt omkring på Fyn og Langeland.

Stab

  Jeg er uddannet teolog og har været præst i Fyns Valgmenighed siden 2012. Jeg er gift med Marie. Sammen har vi fire børn og bor i Odense C. Jeg er optaget af, at mennesker kender Gud - både dem, der kommer i kirken og dem, der ikke gør. Jo bedre vi kender Gud, jo bedre forstår vi os selv, vores verden og vores liv. Jeg er med i tværkirkeligt præsteforum i Odense, Dansk Oases præstenetværk, Menighedsfakultetets repræsentantskab, Sankt Knuds provstis præstenetværk og The Order of Mission.

   Jeg har en bachelor i Retorik. Jeg er gift med Danni og vi har 3 børn.
   I fynsvalgmeninghed er vi glade for børn, de er så vigtige, og de kan lære os meget om Gud. Voksne kan synes snak om tro og Gud er privat, men børn er anderledes åbne og nysgerrige på Gud og på tro. Jeg er optaget af hvordan vi som kirke hjælper børnene med at lære Gud at kende og vokse i tro på ham, og hvordan vi møder børnene med samme åbenhed omkring vores tro som de møder os.

    Jeg er ved at uddanne mig til udskolingslærer og bor i Odense C med min mand, Joachim. Mit hjerte brænder særligt for, at unge i Odense må møde Jesus og lade sig lede af ham. Jeg er optaget af, hvordan man skaber kristne ungdomsmiljøer, som indbyder til nærvær, åbenhed om tro, tryghed og en masse humor.

    Frivilligstab

     Jeg er professionsbachelor i Kristendom, kultur og kommunikation og diakon. Jeg er gift med David, bor i Glamsbjerg og har siden 2019 været ulønnet medarbejder i Fyns Valgmenighed. Jeg er optaget af, hvordan vi skal være kirke på Vestfyn og det ligger mig særligt på hjerte, at det kristne budskab skal være gode nyheder til mennesker, der har det svært og kæmper med fx psykisk sygdom, misbrug og sociale problemer.

     • Vil du være med?
     • Bliv frivillig sammen med os!

      Har du lyst til at være på frivilligstab og løfte vigtige opgaver i kirken? Kontakt Christoffer Højlund og få en snak om, hvordan du kan være med.

      Menighedsråd

        Jeg er uddannet cand.scient.pol og har været med i Fyns Valgmenighed fra sin begyndelse. Jeg er gift med Eva og sammen har vi fire børn. Jeg brænder for at mennesker må møde Jesus og se hvordan han forandrer og skaber fred - at mennesker må "smage" og se at Gud er god og elsker dem. Og at det kommer til udtryk på en måde, der er forståelig i dagens Danmark.

         Jeg er optaget af at mennesker møder Jesus, og at det forandrer deres liv. Jeg tror Gud kan gøre det ud af det blå, men jeg tror også, at vi som kirke spiller en særlig rolle. Vores opgave er at skabe rum og situationer, hvor sådanne møder kan finde sted. Og så er jeg optaget af, at vi som kirke møder mennesker og verden omkring os med Jesu kærlighed og omsorg. Ikke mindst, så håber jeg, at vi som kirke evner at træde til side og lade Gud gøre sit arbejde i mennesker, i Odense og i verden.

          • Gert Svendsen

            Jeg er uddannet teolog og har været præst i Fyns Valgmenighed siden 2012. Jeg er gift med Marie. Sammen har vi fire børn og bor i Odense C. Jeg er optaget af, at mennesker kender Gud - både dem, der kommer i kirken og dem, der ikke gør. Jo bedre vi kender Gud, jo bedre forstår vi os selv, vores verden og vores liv. Jeg er med i tværkirkeligt præsteforum i Odense, Dansk Oases præstenetværk, Menighedsfakultetets repræsentantskab, Sankt Knuds provstis præstenetværk og The Order of Mission.