Livsgrupper i Fyns Valgmenighed

For nu at skære det ind til benet; vi tror, at Gud er optaget af vores liv. Vi tror, at Han taler til os og vi tror, at Han har en vej foran os, som er den bedste at gå på.

Den bedste måde at finde ud af det på, er i et fællesskab.

I et fællesskab med andre kristne er de ting, vi tror om Gud, i centrum. Så vi spørger hinanden: Hvordan går det med dit liv? Hvad minder Gud dig om for tiden? Hvad gør du ved det? 

Tre spørgsmål og en bøn

1) Hvordan går det med dit liv? 

2) Hvad minder Gud dig om for tiden?

3) Hvad gør du ved det?

4) Hvad kan vi be for?

Dét er kernen i det kristne fællesskab, og vi ønsker at alle i Fyns Valgmenighed er en del af sådan et fællesskab. Vi kalder dem Livs-grupper. Det er enkelt - og det kan se ud på mange måder. Der er kun én fællesnævner: vi stiller hinanden de tre spørgsmål og vi ber sammen.

IMG_1243.jpg

Case 1: En hel aften

Måske mødes man til aftensmad, måske passer det bedre, at folk kommer, når de har spist. Man sætter sig i sofaen omkring et eller andet input. Måske er det to vers fra Bibelen, måske er det næste søndags prædiketekst, måske er det et spørgsmål, måske er det noget helt andet. Efter man har hørt det, spørger man hinanden: “hvad mindede Gud dig om?" Formålet er ikke at svare rigtigt på et spørgsmål, men at dele med hinanden, hvad der sker i mit liv, og hvordan Gud viser sig eller ikke viser sig. Man kan kommentere på det, de andre siger, komme med spørgsmål eller opmuntringer. Når alle har delt, ber man for hinanden. For det hele sker i forventning om, at Gud ser, hører og handler i vores liv. 

IMG_1174.jpg

Case 2: aftensmad

For nogle er det der med at hive ungerne ud en hverdagsaften og få dem til at sove et fremmed sted ikke lige lykken. Men hvorfor så ikke bare mødes over aftensmaden? Vi skal alligevel alle sammen spise. Enkel mad kl. 17.30. Når ungerne har spist, læser de voksne en kort bibeltekst og spørger hinanden, hvad Gud minder dem om. Måske kommer snakken mere til at handle om én persons aktuelle situation. Bagefter ber man sammen inden ungerne skal hjem i seng kl. 19.30. 

ÅH.JPG

Case 3: weekend

Igen, for nogle er aftensmadsmodellen heller ikke god. Men så kan man jo mødes i weekenden. Eksempelvis over frokost søndag inden gudstjenesten. Vi skal alligevel ud af døren og både børn og voksne har godt af at dele livet med et mindre fællesskab, som kender mig og vil mig det godt. Fire halve med leverpostej, en runde, hvor alle deler, hvad de er glade for for tiden og en takkebøn til Gud. Så er vi i gang. 

Og så er der også klyngerne

Klynge3.jpg

Af og til vil Gud kalde en gruppe til noget andet og mere. Måske til at starte en spisegruppe i en boligforening, måske til at melde sig som frivillige i en varmestue eller noget helt andet. Det kalder vi Klynger. I klyngen har man en konkret og fælles vision; noget som ligger udenfor gruppen, og som man arbejder sammen om. Du kan se nogle eksempler på klynger HER

 

Hvad gør man så?

Vil du gerne være med i en livsgruppe, så kontakt NN på XX. Så vil han/hun 

Går du med en drøm for en klynge, eller har bare lyst til at prøve en idé af, så kontakt valgmenighedspræsten, Christoffer, på christoffer@fynsvalgmenighed.dk eller 61122886.